lørdag 2. mai 2009

Kva scrapping betyr for meg

I dag er det NSD, National Scrapbooking Day :)
Og på utfordring fra Scrapping the music, skal eg skrive litt om kva scrapping betyr for meg.

Eg begynte med scrapping for 2-3 år sidan, og scrapping betyr for meg å bevare minner og samtidig også få utfolde meg kreativt. Eg skriver ned små historier og ting eg vil hugse av det som skjer rundt meg, og spesielt det å skrive ned små ting om ungane synest eg er kjekt og også viktig. For eg trur det blir kjekt for dei å lese og sjå bildene som eg har scrappa, når dei blir større. Allerede no synest dei jo det er kjekt å sjå LO'ene eg lager med dei på, men når dei blir eldre så trur eg dei vil sette pris på at eg tok meg tid til å skrive ned dei små tinga som skjedde i kvardagen, ting vi gjorde, ting dei sa, måter dei reagerte på ting, kva dei likte og ikkje o.l.

Og også for min eigen del så får eg scrappa ein liten bit av korleis livet mitt er no, som kanskje både eg og ungane vil ha glede av å sjå tilbake på om nokre år. Det kan vere meininger eg har, ting eg liker, favoritter eg har, musikk eg liker og mykje anna.
Og for kvar LO eg lager får eg utvikla meg og utfordra fantasien og kreativiteten min. Det er kjekt å lage noko, det er kjekt å ha ein hobby, og spesielt kjekt er det å ha ein sånn hobby som gjer at eg og dei rundt meg vil ha glede av det resten av livet.

Eg finn mykje inspirasjon rundt meg. Eg liker å surfe på nett, i blogger og på forum, for å få ideer og tips til scrappinga mi. Og eg kjøper også litt blader som eg gjerne tar meg ein titt i for kosen sin del eller når eg står fast i å komme videre på LO'en min.
Eg finn også inspirasjon i alt rundt meg, spesielt når eg ser swirler laga på ulike måter (eg er veeeldig glad i swirler). Då tegner eg dei gjerne opp i ei bok eg har.
Eg noterer meg også kommentarer, små utsagn, dikt, sitat og andre ting eg vil hugse og kanskje bruke på ein LO.
Eg finn også inspirasjon i farger, klesplagg, barnas leiker, merkelapper på kle, musikk og egentlig i det meste rundt meg.

På nettet fins det utrulig mange blogger og sider med flotte LO'er. Det er vanskelig å plukke ut nokre spesielle- men eg har eit par blogger eg ofte er innom. Blogger som får meg til å tenke på alt eg har som kan brukes, gir meg tips til kva eg kan lage sjølv og eg blir glad av å sjå innom dei fordi dei er så fargerike!
A beatiful mess
Sweet dreams of happy girls
She bangs


2 kommentarer:

 1. Jeg skulle ønske jeg hadde en mamma som deg! Mamma'n min er god på alle måter,men har totalt svikta når det gjelder bilder og dokumentasjon. Og det er akkurat de småtingene, de små historiene som jeg skulle ønske hadde vært dokumentert, for det er jo de som betyr så mye... Flott at du scrapper om deg sjøl også - det kommer sikkert ungene dine til å sette stor pris på!

  Håper du får en koselig dag:)

  SvarSlett
 2. Hei Linda,
  Takk for hyggelig hilsen i bloggen min!
  Koselig blogg du har om deg og familien din:-)
  En vakker dag kommer barna dine til å sette umåtelig stor pris på å kunne se bilder fra barndommen, og lese dine notater og små historier!! Det er så mye vi glemmer av opplevelser og minner; om stort og smått ettersom vi blir eldre, så da vil disse albumene fra deres barndom og ungdomsår være en kilde til glede for dem:-) Og tenk når de selv får barn og kan vise bilder fra egen barndom og fortelle små historier......:-)
  Ønsker deg en god helg!

  Klem,
  Astrid

  SvarSlett

Set stor pris på kommentarer, om du ikkje har konto så merker du innlegget med "anonym" :)