lørdag 25. juli 2009

Svineinfluensaen nærmer seg- no på 4H leiren

Det var skremmande då det blei slått stort opp i media om svineinfluensaen som spreidde seg i verden, så blei det roligere for så å blusse opp igjen no. Og det er vel kanskje ikkje så rart sidan fleire og fleire blir smitta, og smitten no også sprer seg meir her i landet.

Så det er vel berre å brette opp ermene og forberede seg på det som kjem. Kanskje det kan hjelpe å ete sunnere no framover, ete mat som styrker immunforsvaret? I tillegg til også ha god håndhygiene og ta sine forhåndsregler. Det er jo ikkje sikkert ein blir ramma, og forhåpentligvis blir ein ikkje ramma så hardt- men det veit ein jo aldri.
Eg tenker iallfall at det er stor sjanse for at den kjem vår veg- med tanke på minstemann som går i barnehagen, jentene som går på skulen (snart) og eg som jobber i barnehage i nabokommunen. Det er ikkje noko som eg går og tenker på, men klart det ligg i bakhovudet når ein høyrer om det i media.

Det at det no var påvist på 4H leiren på Breim gjer at det no føles nærmare, og eg tenker på dei som eg kjenner som er der. Ho som er smitta er riktignok ikkje herifra, men fra Vest-Agder. Og ho har vore på ferie på Kypros. Men det er det sikkert fleire som har... Vi har jo vore i Vest-Agder på ferie (uten at det nødvendigvis øker faren for at vi blir smitta). Vi køyrte forbi Breim i går... Håper det går bra med dei som er der på leir...

Folkehelsas oppdateringer om svineinfluensaen
NRK- Svineinfluensa på 4H leir
Bruk hovudet om du får influensa
VG Nett- Svineinfluensa

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Set stor pris på kommentarer, om du ikkje har konto så merker du innlegget med "anonym" :)