mandag 6. juli 2009

Eldstejentas bilder og litt om ungenes fotografering

Jentene mine bruker eit av mine gamle digitale kamera; eit Nikon Coolpix- når dei tar bilder. Er veldig fornøgd med det kameraet, men pga at det blei veldig treigt etter nokre år, så investerte eg i eit nytt eit i fjor. Jentene elsker å ta bilder og bruker det også til å filme ein del (filmer kvarandre når dei syng og finn på andre morsomme ting).

Her er nokre av eldstejentas bilder:

Littlest Pet Shop'ene ute i snøen :)

Stor Skofusbamse


Villkatten vår (som ikkje er så vill lenger)


Bilde av lerreta som eg har på veggen (ungene mine då dei var 2-3 år gamle).

Har ikkje redigert bilda hennar, kun redusert størrelsen. Ho blir flinkere og flinkere til å ta bilder- og eg tenker at nokre (som bla. dei med Littlest Pet Shop'ene) hadde blitt kjempefine om eg hadde beskjært dei litt og gjort dei litt lysare. Men eg synest dei er fine akkurat som dei er også.


Jentene har fått bruke det gamle digitale kameraet som dei har hatt lyst til, det siste året. Ellers så har dei også pleid å få kvar sine engangskamera- iallfall når vi er på ferie og sånn. Men sist eg framkallte engangskameraene deira (forrige veke) kom eg fram til det at fra no av trur eg vi går over til kun å bruke det vanlige kameraet. Å framkalle eit engangskamera koster jo rundt 100 kr (pluss-minus)!! For berre (ca) 25 bilder!! Mens med vanlige digitale kamera så kan dei ta så mange bilder dei vil, og etterpå plukke ut dei bildene dei helst vil ha framkallt.... for berre 0,50-1 kr pr stk!!

Er ikkje så ofte eg framkaller bilder.. to-tre gonger i året kanskje. Er blitt mindre no når eg kun framkaller bildene som eg scrapper, og lager fotobok av resten. Men fra no av skal eg bli flinkare til å også framkalle jentene sine bilder, når eg framkaller til meg sjølv. Så kan dei sette bildene sine inn i album eller scrappe dei.

2 kommentarer:

  1. kjekt å se bilder fra barnas perspektiv.. Ta f.eks en sommerferie det er helt andre ting de setter pris på en oss...

    SvarSlett
  2. Det er så artig å se hva barn får til når de går inn for å ta fine bilder. Jeg var på en Krogvold-workshop for noen år siden, og barna som hadde fotokurs samme helg, hadde tatt finere bilder enn de fleste av deltakerne på workshopen... Det barnet som fikk premie for det beste bildet, hadde fotografert en hest som så rett i kamera i en morsom vinkel. På spørsmål om hvordan han/hun fikk det til, svarte han/hun: "Jeg ventet til han så på meg" Selvfølgelig! Ha en fin dag!

    Det ligger en utfordring til deg på bloggen min i dag.

    SvarSlett

Set stor pris på kommentarer, om du ikkje har konto så merker du innlegget med "anonym" :)