søndag 6. juni 2010

Den første mobiltelefonen

Etter å ha ønska seg det i fleire år, så var endelig tida inne. Eldstejenta blir 10 år i sommer, og i dag kjøpte vi 10års gava. Eg har heile tida sagt at ho kunne få mobil når ho hadde behov for det, og det holdt til ho var nesten ferdig i 4. klasse. Men no har alle jentene i klassen mobil, unntatt eldstejenta mi og ei til. Og denne andre jenta skal få mobil i sommer, så no var ønsket veldig sterkt. Og eg tenker at det er greit. No har ho sett på veninnene som har hatt telefon i fleire år, ho har venta og ønska, og no er det greit at ho også får seg ein.

Eg liker å gjere litt forarbeid før eg kjøper sånne ting. Eg rakk ikkje å lese så nøye om kva type telefon som var best (men det kunne nok selgaren hjelpe oss med), men eg fekk lest nokre artikler om barn og mobiltelefon. Her var det mange gode råd og ting å tenke på når man kjøper barnets første mobiltelefon:

2 kommentarer:

 1. Skjønner deg godt jeg!
  Jeg har jo 4. klasse og de fleste har mobiltelefon, men vi har en regel i klasserommet og på skolen at det ikke er lov å ha den på. Det har nok hjulpet endel foreldre.
  Vi så nemlig i 3. klasse at elevene KUN gikk og tittet på mobilene sine i friminuttene (istedenfor å leke...), og inngikk da en avtale med foreldrene. Det er nå mye bedre, men vi ser fremdeles at det er veldig populært med mobil for de fleste. De rekker nesten ikke ut av klasserommet før de slår den på...

  Håper jenta di blir fornøyd med den nye mobilen sin - mobiler har nok kommet for å bli! Syns du har vært flink å holdt unna for mobil lenge jeg!

  Ha en flott mandagskveld!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 2. Av bitter erfaring anbefaler jeg på det sterkeste Sikkert Barn fra Telenor. Den sperrer for alle (om ønskelig) tjenester som suger penger. Spes de "billige" ringetonene som blir reklamert for overalt hvor barn ferdes og som i virkeligheten er rådyre abo.tjenester. Sørg for all del å lære barnet å lese det som står med liten skrift i Donald - og på div TV-barnekanaler går det så fort at de bare får meg seg telefonnr der de skal sende SMS for å få en "gratis" ringetone, det med liten skrift forsvinner fortere enn du kan si "svindel-reklame rettet mot barn"...

  SvarSlett

Set stor pris på kommentarer, om du ikkje har konto så merker du innlegget med "anonym" :)