søndag 12. juni 2011

Fotobøker i posten *jippi* (og Elkjøp vs Fujidirekte)

Eg er vel ein av mange som har fått verdikupong fra Fujidirekte med tilbud om gratis fotobok. Eg hadde to kuponger og bestillte derfor to bøker til minstegutten. Han har ikkje album fra sine første år, så eg laga ei bok med ein del tekst + bilder fra hans aller første år. Han er også veldig opptatt av traktorer (og andre køyretøy) så eg laga ei bok til han med bilder eg har tatt av han med dette fra 2007-2011. (Det kjem muligens eit eige innlegg om denne boka seinare).

Eg fekk også denne boka, fra ferien vår på Amadores. Sååå deilig å bli ferdig med den! Eg er ikkje så rask til å lage fotobøker for eg har så mange bilder og tekst eg vil ha med, derfor er det ekstra kjekt å endelig få eit ferdig produkt i hendene. Denne bestillte eg fra Elkjøp.

Fint av Fujifilm å tilby gratis fotobøker (sjølv om dei ikkje kan vere på meir enn 24 sider), men eg kjem nok ikkje til å bruke dei seinare pga fotobok-programmet deira.
Man må lage fotoboka online, og laste opp bildene før man set dei inn i boka. Eg følte også at eg ikkje fekk zooma inn sidene nok til å sjå korleis dei ville bli, og satt mykje og "myste" mot skjermen for å prøve å sjå tydeligare. Eg savna også fleire sidemaler og det å kunne lage sine eigne.

Eg liker Elkjøp bedre. Der kan man jobbe med boka på sin eigen pc, og finne bildene man vil ha i fotomappene ein har på pc'en. I dette programmet er det mange oppsett/maler til bildesider, og man kan lage og lagre sine eigne. Eg kan også zoome inn sidene mykje meir og det er fleire muligheter med dette.... Så eg liker nok Elkjøp sitt program best, og kjem til å holde meg til det...
(Elkjøp bruker Cewe's fotobokprogram... som bla. Japan Photo og Postfoto bruker. Eg velger Elkjøp fordi vi har ein butikk i nærheten og får derfor boka fritt tilsendt dit).

Kvaliteten på bøkene virka i første augekast som nokonlunde lik.

2 kommentarer:

  1. Vi bruker Japan foto sine fotobøker vi da, og har vært veldig fornøyd med dem! Er så deilig å få gjort unna slike ting, og de bøkene blir jo så fine! Vi har også bøker til storebror - en for hvert år. Den får han i bursdagsgave fra oss.
    Ha en fortsatt fin pinse!
    Klem fra størstepia

    SvarSlett
  2. Har også laget fotobok (gratis) fra Fujifilm og den ble så fin. Hilsen Tonrnerose (Elin)

    SvarSlett

Set stor pris på kommentarer, om du ikkje har konto så merker du innlegget med "anonym" :)