onsdag 4. august 2010

Sommerens telt-ferie

Sommerens telt-ferie er overstått, og det gjekk like fint som i fjor. Det er koselig å telte, man kjem nært innpå kvarandre og man er ute stort sett heile tida. Då vi kom heim fra ferien låg eldstejenta i senga si kun eit par netter, før ho ville ligge i telt igjen. Så no har ho sove ute i barneteltet sitt i over ei veke :)

Vi satte opp teltet vårt ved vatnet på Norsjø Ferieland og låg der i ei lita veke. Vi var veldig fornøgd med kor vi låg, og hadde god utsikt over resten av campingplassen. 


Vèret var stort sett bra (dvs opplett og gjerne litt sol), og kun små regnbyger innimellom før det skein opp igjen. Men èin morning var det ganske vått. "Soveromma" var heldigvis tørre då vi våkna, men vi hadde litt vatn innanfor teltet som vi kunne plaske i mens vi åt frukost.

Den dagen satte vi oss i bilen etter frukost, og køyrte til sentrum for å sjå litt i butikker. Då vi kom tilbake til teltet igjen hadde regnet gitt seg, og ungane kunne ta dagens bad.

Her held vi på med kunstdagbøkene våre. Og det var like idyllisk som det ser ut som :)

Vi liker telt-ferie.

Sjølv om eg er glad i å telte med familien, så har eg litt lyst på campingvogn. Eg har ikkje tenkt på det så mykje tidligare, og er ikkje oppvoksen med campingvogn. Men det virker på meg som ein litt meir "lukseriøs" måte å reise på ferie. 
Hotell blir for innestengt for oss. Og vi har leigd hytter rundt omkring i ein del år, men då må eg gjere ein del research på forhånd for å finne hytter som passer oss og ein plass vi ønsker å reise til.
Eg ser for meg at man er mykje friare med campingvogn...

Eg ønsker meg det hovudsaklig fordi man då kan reise over litt lengre distanser (uten å vere avhengig av vær som man må med telt) og man kan legge seg rett i seng( uten å sette opp eventuelle telt først).
Ein anna grunn er at man har ein plass til tinga sine. Dei treng ikkje å ligge i ein masse bager og sekker i bagasjerommet, og bli flytta hit og dit fleire gonger for dagen.

Så gjenstår det å sjå korleis vi reiser på ferie neste år.

Dette innlegget er med i månedens tema hos Foreldremanualen: Reise med barn

4 kommentarer:

 1. Så koselig!
  Jeg tror helt klart campingvogn er stas! mine foreldre har nettop fått en bobil. Vi satser på å få henge oss med på en av deres turer snart. (Når jeg får en frihelg som er fri for avtaler...)
  Kos dere videre i sommer


  Lilli

  SvarSlett
 2. Så koselige bilder, ser ut som teltferien var kjempefin for dere. Campingvogn er vel kanskje en god ide, man blir jo litt friere på en måte... :)

  Har en utfordring til deg i bloggen min forresten, håper du tar den! :)

  Ha en fortsatt god sommer, kos dere masse! :)

  SvarSlett
 3. Så deilig med teltferie!!! Selv litt regn tåler man:-)
  Blir nok teltferie på oss om noen år også!
  Morsomme bilder Linda!

  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 4. Husker jeg likte meg godt på camping når jeg var liten :) Koselig å springe rundt med alle de andre barna!

  Det ligger en award til deg på bloggen min, om du har lyst på :)

  SvarSlett

Set stor pris på kommentarer, om du ikkje har konto så merker du innlegget med "anonym" :)