søndag 6. desember 2009

Bruk familiebildene som skjermbeskytter på pc'en

Eg har tenkt å lage fotobøker av bildene mine. Foreløpig har eg kun laga ei, i tillegg til eit par påbegynte... Etter jul og ferietur skal eg virkelig ta meg tid til å få laga desse fotobøkene (det er forresten desse som eg lager i eit program og får tilsendt fiks ferdig med bildene inni). Men åra har gått, og eg har så mange bilder som skulle ha vore vist fram. Derfor kom eg på at eg kunne vise dei fram ved å bruke dei som skjermbeskytter på pc'en! Eg tar jo bilder både titt og ofte, og då bør jo ungane få sjå litt av alle desse bildene som eg tar av dei.

Årets nye julepynteting; snømann som eg kan oppbevare kaker oppi

Eg kan ikkje vise fram alle bildene, så då må eg gå gjennom bildemappene og velge ut dei bildene eg vil vise fram. Desse kopierer eg til ei eiga mappe for skjermbeskytterbilder.
Deretter går eg gjennom og redigerer og evt. snur bilda riktige veien.

Sånn går eg fram for å velge denne bildemappa som skjermbeskytter:
Eg høgreklikker på skrivebordet (på pc'en) og velger innstillinger.
Så klikker eg på skjermbeskytter- og der kan eg velge at eg ønsker å bruke ei valgt mappe som skjermbeskytter. Framgangsmåten er litt ulik alt etter kva operativsystem (?) ein bruker.

Ungane elsker å sjå på desse bildene, iallfall når dei ikkje har sett dei før. I dag laga eg ei ny mappe med julebilder fra tidligare år. Blir koselig å ha ein juleskjermbeskytter no i førjulstida.

1 kommentar:

  1. De fotobøkene har jeg også planer om, men det blir jo bare mer og mer.... Ikke lett å organisere og få bruk for alle de 1000-vis av bildene. Jeg bruker litt som skjermsparer jeg også, men bytter ikke så ofte. Flotte førjulsbilder, koselig pepperkakehus!Ha en fin kveld. Klem Heidi

    SvarSlett

Set stor pris på kommentarer, om du ikkje har konto så merker du innlegget med "anonym" :)