mandag 21. januar 2013

Status: Project Life og fotoalbum

For nokre veker sidan bestillte eg litt "Project Life- nødvendigheter" og desse kom i posten i dag-det er like kjekt kvar gong :)

Eit par album til 2013 bilda, ein pakke med mønsterark, pakker med fotolommer og kort til å skrive tekster på.

Eg held på å skrive tekster til bildene fra 2011. Eg sit gjerne på hobbyrommet med dette (om kveldane), men nokre gonger tar eg med meg ein liten bunke kort, penner og album og sit i stova sånn at eg kan vere i samme rom som ungane.

Her er vekeplanane eg har laga i Word. Kvar veke skriv eg litt notater om kva vi gjer og er med på i ein sånn vekeplan, og set den inn i årets album. Det blir ein slags "Week-in-review". Då har eg allerede ein del av teksten fra den aktuelle veka klar, og det mangler kun bilder og litt fleire små tekster.

I det siste har eg printa ut bilder fra nettet i størrelser som passer i ein liten fotolomme (ca 10 x 7,5 cm). 
Mange av desse har eg kjøpt på etsy.com, men eg har også printa ut anna gratis grafikk som eg har funne på nettet.
Siluett-prinsessa med rosa kjole er fra BabyStar Design, dei andre er fra Digi Web Studio.

Mange av korta med barnemotiv tenker eg å bruke i ungenes barnehage- og skulealbum.
Uglene, pingvinene og matryoshka'ene er fra Pixel Paper Prints.
Kaffikoppane er fra Illustree .

Digitale stempler som eg har printa ut på 10x15 cm kort, akkurat passe store til ein fotolomme. Nokre har eg begynt å fargelegge...
Desse er fra Hannah Lynn Art.


Mange av bilda eg har lagt ut her i det siste er bilder eg har delt på instagram. Bilder fra minstejentas album har eg jo vist her før, men tar med desse her enda ein gong.
Øverst til venstre er den fine framsida til albumet.

Her vises den litt bedre. Dette er eit nydelig mønsterark fra Graphic45, og eg klarer ikkje å klippe i det eller legge på pynt eller bilder fordi den er fin akkurat som den er. Derfor bruker eg den som forside i albumet.


Her er eit anna prosjekt eg blei ferdig med rett før 2012 var over. Det er alltid like godt å holde eit ferdig album eller ei fotobok i hendene. Av og til blir eg litt lei av å holde på med ei fotobok, redigere bilder og skrive tekster.... men eg elsker å få eit ferdig produkt i hendene som eg kan dele med familien. 
I Becky Higgins' nettkurs som eg tok før jul delte ho eit sitat: "Begin with the end in mind", og akkurat det føler eg at eg gjer når eg held på med fotoalbum/-bøker. Det er ikkje alltid like kjekt, men når eg tenker på resultatet så er det alltid verdt den tida det tar :)

No er "Digital Project Life"- nettkurset som eg tok ferdig. Eg veit ikkje kor mykje eg kjem til å bruke denne måten å lage album på, eg føler eg sit nok med dataen som eg gjer... Men her er den første digitale PL- sida eg har laga. I første omgang skal eg bruke metoden i eit Florida-/cruisealbum. Det er 3 år sidan vi var der, så eg stresser ikkje med å få det gjort- men vil jobbe med ei side eller to i ny og ne.

Det siste nye innen Project Life er at Becky Higgins har inngått samarbeid med American Crafts, noko som vil seie at vi forhåpentligvis kjem til å sjå mange av hennar produkter i norske nettbutikker i løpet av våren *krysser fingre*. Det var nylig CHA i Amerika (ei stor messe for amerikanske hobbyprodusenter) og der blei det lansert mange nye Project Life kolleksjoner *spennande*
På Becky's blogg kan du lese hennar CHA-oppsummering, og sjå  produktkatalogen hennar med alle dei nye kolleksjonane.
Mange andre scrappeprodusenter kjem også med produkt som kan brukast på samme måten (og litt er der allerede fra før).

1 kommentar:

 1. Hei :-) Jeg har vurdert i snart over ett år å starte med project life selv. Har googlet litt rundt, men finner ikke så mange norske som driver med dette.. Så derfor ble jeg super glad når jeg fant deg! Å jeg har derfor et par spm jeg håper du kan svare meg på :-) Hvor mye må du betale i toll på produktene? Å hvor lang tid tar med posten?

  Mailen min er:
  frida_regine@hotmail.com
  (eller så kan du svare meg på bloggen)
  Takk på forhånd! Syns project life sidene dine er kjempefine!!:-D

  SvarSlett

Set stor pris på kommentarer, om du ikkje har konto så merker du innlegget med "anonym" :)