tirsdag 5. oktober 2010

Ein fin dag å lage eplemuffins på

I fleire år har eg tenkt at eg skulle prøve å lage eplekake, men det har blitt med tanken. Men i dag laga eg og mellomstejenta eplemuffins, og det er jo nesten det samme :) Den fristande oppskrifta fann eg i eit av dei siste Kamille-blada, og dei blei kjempegode! Vi måtte selvfølgelig ha muffinsformer som matcher årstida vi er inne i.

Kamilles oppskrift på eplemuffins:
100 g smør
2 stk eple
1 ts malt kanel
2 stk egg
1,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1 dl havremel (vi brukte små havregryn)
1 ts bakepulver

Smelt smøret og sett til avkjøling.
Rens og del eplene i passe biter. Vend dem i kanel.
Visp egg og sukker til eggedosis.
Tilsett mel blandet med bakepulver og det avkjølte smøret. Bland inn kaneleplebitene til slutt.
Fordel røren i muffinsformene, og sett dem utover en stekeplate.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutt. Avkjøles på rist.

... Vi steikte våre i 13-15 minutt for å få dei skikkelig steikt, og så laga vi dobbel porsjon av oppskrifta. Då fekk vi 24 gode muffins :)

5 kommentarer:

  1. Nammis! Så veldig gode ut!
    Flotte bilder under her! Høsten er en vakker, vakker tid! og som skapt for turer i skogen.. og for innekos med tente lys :)
    så gøy at du ble nominert til kreative mammablogg! Gratulerer!
    Ha en fin kveld!
    klem
    Lise

    SvarSlett
  2. Så gode de muffinsene ser ut Linda...skikkelig fristende:)
    Her i heimen er det tradisjon å bake eplekake hver høst. Serverer den lunken med vanilje is eller krem. En sikker vinner hos oss.
    Skal prøve denne oppskriften her på eplemuffins til helga. Da har minsten bursdag,og det må jo feires:)

    Ha en fortsatt fin kveld.
    Klem Milla

    SvarSlett
  3. de så goooood ut! :)

    Lise, Fjellby

    SvarSlett
  4. Ååå, de så gode ut :)

    Kanskje et alternativ til bursdagsfeiringa til litjmor :)

    Skal huske på at oppskrifta ligger inne hos deg ;)

    Klem Linnie =)

    SvarSlett
  5. Koselig med muffinsbaking ja. De så skikkelig gode ut. Koselig blogg du har.

    Deg vil jeg gjerne følge med videre!

    Klem Renate.

    SvarSlett

Set stor pris på kommentarer, om du ikkje har konto så merker du innlegget med "anonym" :)